Archive for Январь, 2013

Відгук на фільм “Анна Кареніна” – ЖАХ!

Ви ще не ходили на фільм “Анна Кареніна”? Тоді І НЕ ХОДІТЬ!

Можливо, він комусь і сподобався і ви мене зафукаєте тут, будете казати, що я нічого не зрозумів, що в мене не відкрились чакри, але це ЄДИНИЙ ФІЛЬМ за все моє життя, з якого Я ВСТАВ І ПІШОВ. І варто відмітити, що ми були далеко не одні, хто це зробив.

Ця картина наврядче зможе сподобатись і тим, хто читав книгу, і тим, хто її не читав. Тому що стільки награнних емоцій я бачив тільки у низькобюджетних мильних операх.

З точки зору того, що відкриває перед читачем книга, цей фільм можна назвати АНТИкнига.

Едині, кому МОЖЛИВО може це сподобатись, так це поціновувачам театру. Чому запитаєте ви? Тому що фільм представляє собою і більшості моментів просто з’ймоки театральних декорацій І НЕ БІЛЬШЕ! А саме головне – актори, щоб попасти з одного будинку в інший переміщуються за лаштунками театру серед мотузок та іншого знаряддя! Це ж ЖАХ!

Ця картина представляє собою незрозумілу суміш відзнятих театральних декорацій (досить часто низькопробних) та декількох сцен із реального світу.

Мені взагалі цікаво, що саме курив режисер, щоб вигадати таку подачу подій? Подачу, яка взагалі не може передати того, що хотів показати Лев Толстой у своєму творі.

А апогей апофіозу в мене визвала сцену, де працівників бюро Стива Облонського показали БЕЗДУМНИМИ ДЕБІЛАМИ, які цілими днями тільки що і роблять, що ставлять штампи причому роблять це В ТАКТ!!! Усі 50 людей! Це просто ЖАХ!!!

Ну і наприкінці у мене виникло питання – якого біса цю картину відзняли взагалі? Якщо я хочу піти в кіно, то я хочу там побачити нормальний фільм, тим більше знятий по такому відомому в усьому світі твору. Якщо мені захочеться піти у театр, то я саме це і зроблю. Але кіно з відзнятими у театрі сценами?! Це просто СТРАХІТТЯ ЯКЕСЬ!!!

Я щиро бажаю, щоб цей фільм не отримав жодного Оскару, бо подавати його потрібно на якусь театральну номінацію, але уж точно не на кінономінацію.

P.S. А усім американцям я бажаю хоча пару місяців пожити у Росії чи Україні, якщо ви ставите фільми за творами наших письменників. Бо назвати вас розумними людьми, дивлячись на ваші твори, я ну просто ніяк не можу.

2 комментария

Мій світогляд 3.0 або як я став на шлях до невикористання слова “бидло”, щодо людей

Я дуже давно не писав у свій блог. За цей час багато чого сталося. Наприклад, я став писати в інтернеті майже виключно українською 🙂 Але зараз не про це.

Тільки що я подивися досить цікавий фільм. В ньому не було дуже багато нового, але він допоміг мені знайти відповіді на деякі питання, і дозволив зрушитись у напрямку наступної сходинки світогляду та погляду на оточучих людей.

Зміна світогляду

За деякі думки, щодо людей навколо (не найближчого оточення, а взагалі) мені зараз соромно, але я не боюсь визнати цього зараз. Визнати настільки ж відкрито, як я раніше висловлював свої думки.

Я знаю, що неможливо відразу ж переступити з однієї сходинки на іншу і на це потрібен час (доречі у фільмі є гарний приклад щодо цього), але сподіваюсь, що я зараз відірвав ногу з попередньої сходинки, щоб остаточно поставити її на наступну.

Усі етапи мого світогляду базувались на фактах з оточуючого світу. Але, як казав Сократ “Я знаю, що я нічого не знаю. Але інші не знають навіть цього”. Тому я, як і багато людей взагалі, робив висновки, маючи тільки деякі факти.

Але як усі знають, факти вирвані з контексту можна інтрепретувати по-різному. А коли таких фактів зовсім небагато, то скласти загальне зображення неможливо взагалі, як і зробити правильні висновки.

Я не кажу, що я тепер знаю загальну картину нашого світу (це неможливо), але деякі факти та думки, що з’явились і додались у пазл, дали змогу почати рух до наступного етапу світогляду.

Ось такі етапи були зміненні у мені щодо думок про більшість людей взагалі:

1. Більшість людей, як зараз багато хто каже, – “бидло”. Частково це правда, якщо подивитись на те, як живуть люди та як вони відносяться до свого оточення. Через деякий час я почав замислюватись – які причини цього? Чи такою є сама природа людей чи їх такими зробив світ, що їх оточуює? І тоді я перейшов до наступного етапу.

2. Більшість людей є “сірою масою”, яка не має цінностей і вони можуть тільки споживати, не роблячи нічого корисного для суспільства. Вони живуть за течією, як планктон в світовому океані. Але з якої причини? Чому вони так живуть? Чому не мають намірів зробити щось корисне та почати вдосконалювати себе? Фільм, як мені зараз здається, відповів на це питання – “деяким людям” на землі зовсім не вигідно, щоб хоча б якась критична маса взагалі “думала”, бо це може похитнути їх становище. Тому переходимо до наступного етапу.

3. Більшість людей є “непросвітленими”. Тобто в них немає доступу до інформації. Немає доступу до фактів, співставивши які, вони б змогли зробити якісь висновки і піти у іншому напрямі, такому, що є протилежний напряму, що пропагандується більшістю ЗМІ, що у свою чергу належать та виконують задачі поставлені “деякими людьми”.

Що саме зміниться у моєму житті завдяки цьому, я ще не знаю. Подивимось.

Але якщо проблему не визнавати, то її ніколи не вирішити – це ні для кого не секрет.

А ось сам фільм (початок затягнули, правда, але потім все становиться цікавим та корисним):

2 комментария