Чому EDGE насправді “вбиває” батарею швидше за Wi-Fi


Мабуть цей пост частково про стереотипи 🙂

Вчора я зробив для себе цікаве відкриття. Поставивши телефон на зарядку, вирішив включити Wi-Fi, бо усе одно він не посадить батарею, що заряжається. Відключивши від зарядного пристрою смартфон я подумав, що буде цікаво подивитись, наскільки швидко Wi-Fi «приб’є» аккумулятор.

wifi-vs-edge

Яке ж було моє здивування, коли за 1,5 години показник заряду НЕ ЗМІНИВСЯ і показував все ті ж 100%. Як то кажуть – «я пішов далі» і вирішив взагалі не вимикати Wi-Fi, тому що і на роботі, і вдома (думаю, що саме у цих місцях більшість з нас проводимо) є роутер, що дає бездротовий доступ в інтернет.

Зараз за 22 години роботи без зарядки смарт показує, що залишилось ще 44%. Хоча зазвичай це було б вже десь 15-20%.

То ж що я думаю. А думаю я те, що програми, що стоять у мене на смартфоні, раз на якийсь час посилають запроси у мережу, щоб отримати оновлення. І EDGE настільки тормознутий, що через нього дуже довго все йде. Таким чином технологія, що «жре» менше батарею за рахунок більш довгої сессії «вбиває» акумулятор скоріше за Wi-Fi. Тому що останній за рахунок швидкості віддає необхідну інфу скоріше і дає телефону «піти спати», зберігаючи батарею.

То ж якщо у вас у смарті встановлено досить багато всякої «фігні», що «лазить» в інет, то, може, в отакий спосіб ви зможете зекономити собі заряд батареї.

Enjoy! 🙂

  1. Пока нет комментариев.
(никто не узнает)